25 април 2019-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че е доволен от резултата от преговорите си със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, след приключването им.

 

«Всички сме доволни от резултата от преговорите — и аз, и колегите ми,» подчерта руският лидер.
«Председателят Ким Чен Ун е сравнително отворен човек, който води свободно обсъждане по всички въпроси, които бяха на дневен ред.»

Сред тези въпроси Владимир Путин посочи двустранните отношения, темата за санкциите на ООН, отношенията на КНДР и САЩ и денуклеризацията на Корейския полуостров.

“Говорихме много подробно, обсъждахме различни аспекти на всички тези проблеми”, подчерта руският президент.

Преговорите започнаха с разговор на ръководителите на двете страни във формат „тет-а тет”, след което продължиха консултации с участието на членове на делегациите.

 

 

Лидерът на КНДР пристигна във Владивосток по покана на президента на Русия.
Това е първата среща между Владимир Путин и Ким Чен-Ун и първото чуждестранно посещение на председателя на Държавния съвет на Корейската народнодемократична република след преизбирането му на този пост.

След консултациите се проведе официален прием от страна на президента на Русия в чест на председателя на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун.

 

«Уважаеми господин председател!Много се радвам да ви видя в Русия. Нашите колеги отдавна договаряха тази среща.
Първо, бих искал да ви поздравя с избирането ви на върховния пост на ръководителя на Корейската народнодемократична република.
Изпратих ви съответното писмо, но сега с удоволствие ви поздравявам лично за това.
Във връзка с това искам да кажа, че миналата година отбелязахме 70-годишнината от установяването на дипломатически отношения между нашите страни.
Основателят на Корейската народнодемократична република направи първото си посещение в Москва през 1949 година. И си спомням посещението си във вашата страна…» поздрави госта си президентът Русия Владимир Путин.

 

По-късно Владимир Путин отговори на въпроси от медиите.

 


Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;