Отчетът на спецпрокурора на САЩ Робърт Мълър може най-накрая да постави точката на скандалното и скъпоструващо разследване за «руската намеса», но той стана нов механизъм, позволяващ да се разбива американското общество и да се дискредитира институцията президентство.

«От Кремъл се носи неистов кикот», така оцени ситуацията американският журналист Джон Соломон в статията си с характерното име «В лотарията на Робърт Мълър победи…Владимир Путин».

В интервюто си за «Fox News» журналистът отбелязва, че Барак Обама, давайки предварителна оценка на ситуацията, е считал Тръмп за потенциална марионетка на Кремъл.

Той уверявал, че Москва иска да постигне поражение на Хилъри Клинтън.

«Ако сега разговаряме с хората от разузнаването на САЩ — аз разговарях с екс-резидента на ЦРУ в Москва — там казват, че се води преоценка на ситуацията.

Сега се считат, че Путин е имал намерение да дестабилизира двете страни.

При това действията на Моксва относно Тръмп — срещата в  Trump Tower и прочие — са от т.нар. разкриваеми разузнавателни операции. Казано с други думи, те са били направени така, за да бъдат разкрити, за да могат американците да се почесват по тила си и да казват:

«Излиза, че явно Русия се опитва да помага на Тръмп».

Според него, едва сега разузнавателната общност започва да преоценява проблема, затегнал се от 2016 година, а Барак Обама «просто наблюдаваше случващото се, считайки Хилъри за непобедима».

Соломон припомня, че съвсем скоро са новите президентски избори в САЩ.

Той се надава, че те ще бъдат «по-добре защитени от тези в миналото».

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;