25 април 2019-Нюз Фронт.

Най-големият процент граждани, които смятат, че страната им трябва да напусне Европейския съюз, са в Чехия,Италия и Австрия, съобщава Europe Elects в четвъртък, 25 април, във връзка с проучването на Kantar.
Проучването е проведено в Обединеното кралство, което напуска, но все още не е напуснало ЕС. Поддръжниците на Brexit в момента са 45%.

 

Една четвърт и повече чешки граждани (34%), Италия (28%), Австрия (27%), Франция (26%), Кипър и Хърватия (по 25%) подкрепят напускането на от ЕС.
Най-високото ниво на «еврооптимизъм» се наблюдава в Люксембург, Португалия, както и в Холандия и Ирландия — в тези страни, съответно 8, 8 и 9% от гражданите споделят идеята за напускане на ЕС.

Все повече, антиевропейските настроения обхващат европейските държави, и все повече държави разглеждат членството за страните си като вредно.

Въпрос на време е Европейският Съюз да се разпадне, а световният спектакъл с участието на Великобритания и Брекзит има за цел да внуши, че не е лесно да се излезе от ЕС. Защото излизането от ЕС за много държави ще отключи желанието за излизане от НАТО, което така или иначе зрее отдавна.

 

Изкуствено наложената санкционна политика, мигрантската криза, която съвсем обезсили Европа, това са само част от последствията, които днес европейските държави понасят върху себе си.

В редица държави, като Италия, Германия, Франция започват да звучат все по-силно призивите за отмяна на санкциите срещу Русия, защото единствено САЩ има интерес да отреже връзките на взаимодействие, сътрудничество и партньорство между Русия и Европа. За това различни американски мозъчни центрове действат в това направление използвайки огромен финансов и информационен ресурс, призван да създава страшния образ на Русия.

Но, тъй като истината е по-силна от лъжата и заблужденията, въпреки усилията на САЩ, все повече европейски държави започват да се стремят към възстановяване на отношенията с Русия.

Оказва се, че все по-голяма част от Европа не иска НАТО. И причините за това не са малко.

А и здравият разум си казва думата, имайки предвид повишаването на напрежението на международната сцена и опитите на САЩ да използват Европа срещу Русия.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;