25 април 2019-Нюз Фронт.

Вчера, 24 април президентът на Русия Владимир Путин подписа Указ, който предвижда облекчена процедура за получаване на руско гражданство от жителите на ДНР и ЛНР.

 

 

 

Ако жителите на Донбас станат руски граждани, ще ни бъде тежко да обстрелваме тези територии, защото законодателството на Русия ще позволи на Путин да използва армия за защита  на гражданите на РФ извън пределите на Русия»- това е реакцията на Турчинов, по повод подписаният Указ.

 

Излишно е да се напомня, че именно Турчинов е един от виновниците за смъртта на много невинни хора в хода на войната срещу Донбас.

Турчинов, Порошенко и Яценюк са едни от основните виновници за започването на военните действия срещу Донбас. И съответно за продължаването им. За смъртта на всички загинали от началото на конфликта.

И сега, след като жителите на Донбас получават възможност да имат защитени права, да получат паспорти, престъпниците причинили войната в хор реагират, че «така не може».

 

Малко след като стана известно за Указа, външният министър на Украйна Павел Климкин написа в Twitter призив към жителите на Донбас да се откажат от възможността за получаване на руско хражданство.

Петро Порошенко, коментирайки решението на Русия да опрости придобиването на руско гражданство от жители на ДНР и ЛНР, обвини Москва в подготовката на анексирането на Донбас.

«Указът на президента на Руската Федерация … е още една безпрецедентна намеса на Русия във вътрешните работи на независима държава, грубо нарушение на суверенитета на Украйна и пълното нарушаване на задължения по минските споразумения», написа Порошенко във Facebook.

 

Според него, «Кремъл всъщност се подготвя за следващата стъпка на агресия» — «анексирането на украинския Донбас или създаването на руски анклав в Украйна.
Порошенко призова международните партньори да «предотвратят най-лошия сценарий» и да осъдят «действията» на Русия, както и да усилят режима на международни санкции».
Той каза, че е инструктирал «незабавно да започне обсъждане на този въпрос в рамките на Съвета за сигурност на ООН».
На 24 април руският президент Владимир Путин подписа указ за опростено придобиване на гражданство от жителитете на Донбас.

Жителите на ДНР и ЛНР посрещнаха новината с радост и облекчение.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;