Лавров: САЩ засилват националната си сигурност за сметка на други държави

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обяви, че САЩ и съюзниците им подсилват националната си сигурност за сметка на други държави, информират ТАСС и други медии. Това съобщи News.bg.

На VIII Международна конференция по сигурността в Москва Лавров обвини Вашингтон в използване на «незаконни санкции», за да накаже държави.

Безотговорните действия на Вашингтон по отношение на редица важни международни споразумения поставят под заплаха съществуващия Договор за неразпространение на ядрените оръжия, предупреди той.

Според него сериозна заплаха за стратегическата стабилност представляват решенията на Вашингтон да излезе от ядрения договор с Иран, от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обхват и да разработи глобални системи за противовъздушна отбрана, които не са с цел разрешаване на регионални ракетни заплахи, а обезпечават глобално военно превъзходство.

Коментирайки Украйна, Лавров изрази надежда, че новото ръководство на страната стриктно ще прилага споразуменията от Минск за прекратяване на войната в Донбас.

Лавров призова за създаване на световен антитерористичен фронт под егидата на ООН.

Конференцията се провежда от 23 до 25 април. Участват представители на 50 държави.

Коментари:

Зареждане ...