Емил Кошлуков
Снимка: БГНЕС

С пет гласа «за» членовете на Съвета за електронни медии единодушно гласуваха оставката на генералния директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров. Това съобщи БНР.

Оставката е била депозирана в деловодството на медийния регулатор тази сутрин.

До оттеглянето на Каменаров се стигна, след като Софийският градски съд потвърди условната му присъда за шофиране след употреба на алкохол.

С три гласа «за», един «против» и един «въздържал се» СЕМ избра програмния  директор на БНТ Емил Кошлуков за временно изпълняващ длъжността «генерален директор» на обществената телевизия. Той е бил единственият кандидат, който отговаря на законовите изисквания за заемането на поста и който се е съгласил да го заеме.

Асоциацията на европейските журналисти протестира остро срещу решението на СEM да назначи Емил Кошлуков за временно изпълняващ длъжността генерален директор на БНТ.
„В цял свят се гледа с подозрение на прескачането от политиката в журналистиката и е абсолютно несъвместимо със статута на БНТ като обществена телевизия да бъде управлявана, макар и временно, от човек с биографията на г-н Кошлуков“, се казва в позицията. И още, че този избор представлява сериозна опасност за безпристрастността на медията по време на отразяването на предстоящите европейски избори.

Тагове: ; ; ; ;