22 април 2019-Нюз Фронт.

Ще може ли младият актьор да изправи Украйна, само времето ще покаже. Но е факт, че каквото и да говорят различни политически експерти и анализатори,  точно в този момент, Украйна имаше нужда от появата му,  точно в този момент, на предела на силите си, изтерзана от агресивната риторика на война и ненавист Украйна поиска да повярва, че все още може да се спаси. И се осмели да отхвърли Порошенко и политиката му на омраза, с която Петро Алексеевич беше избран от САЩ, които си имат свои планове за Украйна срещу Русия.

 

 

Очевидният провал на русофобската линия е изненада за Запада, и сега можем да очакваме, че още по-настървено ще търсят начини да се вкопчат в Украйна.

Защото Украйна е страната близо до Русия, не само на географски принцип.

Провалът на Порошенко е провал на Запада, който превърна Украйна в територия на битки. А украинския народ се оказа жертва.

Феноменът на младия Зеленски се крие може би в това, че той нямаше планове или политически амбиции.

И може би никога не си е представял, че ще стане президент. Изключително всеотдаен на творческото си призвание Владимир Зеленски, като артист се опитва да пресъздава украинската действителност, и като всеки творчески човек, е чувствителен към това, което се случва в страната му.

И колкото и да е невероятно именно този импулс, заедно с импулса на хората, които живеят години в ужаса създаден от Порошенко, изиграва решаваща роля в изборите, които вчера наблюядавахме.

Не задкулисието, олигарсите и прочие.

А инстиктът за самосъхранение на душата в Украйна проговори. Сега въпросът е как ще се продължи.

Навярно няма да е лесно и много време ще е необходимо, и сигурно от САЩ ще опитат всякакви сценарии, защото едва ли ще се откажат от Украйна.

Но украинския народ показа, че не иска да бъде Украйна на Порошенко…

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;