22 април 2019-Нюз Фронт.

След феноменалния разгром на втори тур на изборите за президент на Украйна Порошенко въпреки, че призна поражението си, буквално след по-малко от денонощие, обяви плановете си  отново да стане президент.

 

 

«Заедно тръгваме за победа на парламентарните избори. Заедно ще се върнем на улиците след следващите президентски избори»,- заяви Порошенко на импровизиран митинг.

 

 

Дали става въпрос за пост-травматична реакция от загубата, или за някакъв конкретен план, по всички личи, че Порошенко не иска да се откаже от властта. Но едва ли украинците ще му позволят да остане, въпреки амбициите му. 

Важно е да се отбележи, че въпреки победата на Владимир Зеленски, която вчера всички наблюдавахме, официално резултатите ще бъдат обявени на 30 април.

Владимир Зеленски, който победи с невероятен резултат постави рекорд с най-висок процент гласове.

 

 

 

ЦИК е обработил 99% от протоколите според които Зеленские е набрал рекордните 73,21% от гласовете, а Порошенко 24,46%.

 

Днес, стана известно, че Порошенко е поискал гаранции от САЩ за неприкосновеност, защото се опасява от съдебно преследване.

Порошенко трябва да понесе отговорност за това, че той и екипа му делиха украинците на правилни и неправилни, за това, че страната днес е в такова ужасяващо състояние, за смъртта на хиляди невинни..» това са само част от коментарите, които се сипят в украинските групи из социалните мрежи.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;