22 април 2019-Нюз Фронт.

Лидерът на КНДР и президентът на Русия Владимир Путин ще проведат преговори на 25 април, в кампуса на Далекоизточния Федерален университет на остров Руский, според данни от източници, свързани с подготовката на посещението на Ким Чен Ун в Русия.
Лидерът на КНДР ще прекара нощта на 23-24 април в севернокорейския град Ражин по крайбрежието на Японско море, след което ще отпътува за Русия.

 

На 18 април 2019 от Кремъл официално потвърдиха подготовката на преговорите.

По покана на Владимир Путин, председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун ще посети Руската Федерация през втората половина на април», гласи съобщението на прес-службата на Кремъл.

 

Както съобщи прес-секретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, точното място и дата на срещата на все още не са назначени. В момента се подготвя срещата на върха.

В същото време агенция Yonhap писа, че лидерите на КНДР и Руската Федерация планират да се срещнат на 24 април.

Северна Корея планира да засили икономическите връзки с Руската Федерация.
Държавната стратегия за икономическото развитие на КНДР за 2016-2020 година предвижда постепенно отклонение от ориентацията към Китай и укрепването на външно-икономическите отношения с Русия, Близкия изток и страните от Югоизточна Азия, съобщи в неделя изданието Mainichi.

Докладът по стратегията съдържащ 157 страници, който се оказа на разположение на изданието, е бил представен на Конгреса на работната партия на Корея през 2016 година, но не е публикуван преди това.

В документът се обръща специално внимание на ниското ниво на производство в енергетиката и въгледобивната промишленост, както и на необходимостта от увеличаване на хранителните и потребителските стоки в страната.
За постигането на тези цели са поставени цели за технологичното преоборудване на страната, диверсификацията на външната търговия и «всеобхватното въвеждане на нови методи за икономическо управление», което предполага някои икономически реформи.

В плана е посочен интерес от задълбочаването на отношенията с Русия и привличането на руски инвестиции, договаряне на съвместни проекти в различни области.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;