20 април 2019-Нюз Фронт.

Снимачната група на ВГТРК е попаднала под обстрел в населеният пункт Спартак разположен под Донецк, съобщи началникът на прес-службата на Народната милиция в ДНР Даниил Безсонов.
Според представените данни обстрелът се е случил около 16 часа днес, като стрелбата се е водила от страна на населеният пункт Авдеевка. Обстрелът по журналистите е започнал по заповед на командира на 93 бригада под непосредственият контрол на 20-ти батальон на украинските въоръжени сили.

 

Снимка: pixabay.com

 

 

За щастие, нито един от журналистите не е пострад по време на обстрела.Известно е, че огънят е бил воден от снайперист, чиито действия са били покрити с огън от ръчни и монтирани противотанкови гранатомети.Фактът на агресия от страна на въоръжените сили на Украйна е фиксиран въпреки изявленията на все още заемащият постта президент на Украйна Петро Порошенко за едностранното стартиране на Великденското примирие.

Напомняме, че утре, 21 април е насрочено провеждането на 2 тур от изборите за президент в Украйна, и опасността от всякакъв вид провокации с цел проваляне на изборите остава висока.

Има не малко основания да се говори и за физическото отсраняване на Владимир Зеленски в случай на победа. Според украинското законодателство, ако например новият президент бъде убит, то веднага се назначават нови избори. И това със сигурност е известно на Порошенко имеждународните партньори на Украйна.

Днес, 20 април, ден преди изборите адвокатът на Порошенко обяви, че е подал иск с искане за свалянето на Владимир Зеленски от изборите за президент. 

Какво ще се случи утре с Украйна предстои да разберем.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;