Сенатор Елизабет Уорън, която е и претендент за номинацията на Демократическата партия за президентския вот през 2020 г., призова за започване на процедура по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп. Това съобщи News.bg.

В публикация в Туитър тя посочва, че докладът на спецпрокурора Робърт Мълър съдържа факти, «показващи, че враждебно чуждестранно правителство се е намесило в изборите през 2016 г., за да помогне на Доналд Тръмп и Доналд Тръмп приветства тази помощ».

«Вече избран (за президент — б.р.), Доналд Тръмп препятстваше разследванетона тази атака», продължава сенатор Уорън.

Тя заключава, че от изложеното в доклада на Мълър следва, че Камарата на представителите трябва да започне процедура по импийчмънт срещу президента на Съединените щати.

По думите й, Мълър е оставил на Конгреса тази следваща стъпка.

Тя посочва, че Конгресът има правомощията да пресече порочната употреба на властта от страна на Тръмп, който се опитва да препятства правосъдието.

Elizabeth Warren

@ewarren

The Mueller report lays out facts showing that a hostile foreign government attacked our 2016 election to help Donald Trump and Donald Trump welcomed that help. Once elected, Donald Trump obstructed the investigation into that attack.

Тагове: ;