20 април 2019-Нюз Фронт.

Утре, 21 април се очаква провеждането на втори от изборите за президент на Украйна. Претендентите са двама: кървавият палач на Украйна, Порошенко, който причини най-голямата трагедия за народа на Украйна започвайки братоубийствената война срещу Донбас, и младият и талантлив актьор Владимир Зеленски. 

Знаейки вината си, Порошенко разбира, че няма шанс да бъде избран, въпреки всички схеми за купуване на гласове. И е готов на всичко само и само да остане на власт.

 

 

 

Опасността от проваляне на изборите чрез извънредно положение или създаване на извънредна ситуация в Донбас, или даже в Киев остава висока. Има не малко основания да се говори и за физическото отсраняване на Владимир Зеленски в случай на победа. Според украинското законодателство, ако например новият президент бъде убит, то веднага се назначават нови избори. И това със сигурност е известно на Порошенко и
международните партньори на Украйна.

 

 

 

Вчера, кандидатът за президент на Украйна Владимир Зеленски, коленичи по време на изборните дебати на Олимпийския стадион в Киев.

Така той по символичен начин изрази съчувствие, съжаление и извинение на всички украинци, които са загубили роднините и приятелите си по време на военните действия на Донбас. Заради войната, която беше започната от Киевският режим, дошъл на власт с помощта на САЩ и държавния преврат в Украйна през 2014 година.

Това действие стана продължение на отговора му отговора по повод укора на опонента му Петро Порошенко. Последният обвини Зеленски, че е обещал да коленичи пред руския президент Владимир Путин.

«Аз съм готов да застана на колене пред всяка майка, която не е дочакала сина си от войната, пред всяка жена, изгубила мъжа си..заяви Зеленски

 

Веднага след това той коленичи пред аудиторията и предложи на Порошенко да направи същото. Порошенко последва примера му, но се изправи само на едно коляно и с гръб към тълпата на стадиона ( явно разбирайки, че няма моралното право като убиец на собствения си народ да гледа в очите на хората) След това той целуна ръката на представител на екипа си, който държеше флага на Украйна зад гърба си по време на дебата.

«Виждате ли, Петро Алексеевич, не е толкова трудно да си човек», коментира Зеленски действията на противника си.

Днес, 20 април, ден преди изборите адвокатът на Порошенко обяви, че е подал иск с искане за свалянето на Владимир Зеленски от изборите за президент. 

Какво ще се случи утре с Украйна предстои да разберем

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;