Всеки, който има офшорна сметка, трябва да бъде проверен. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов малко след като представи своята позиция на платформата за гражданския диалог «Европа в нашия дом». Това съобщи News.bg.

Премиерът коментира и строителството на магистралите в страната. Той очаква да края мандата сторителството на АМ «Хемус» да подмине Плевен и да достигне до Белокопитово и Търговище. Това не е предизборно обещание, заяви Борисов и допълни, че парите за магистралата са заделени.

Борисов акцентира, че строителството на АМ «Струма» също върви добре, а през следващия месец се очаква да бъде подминат Благоевград.

Докато в сградата на НДК от ГЕРБ отчитаха своята платформа, в Южния парк БСП представиха своята листа за евроизборите.
Това даде повод на премиера да каже, че не може да се съберат Тройната коалиция в Южния парк, после двойната коалиция и всички лидери на най-мракобесните времена и да говорят за борба с корупцията.

«То е жалко, та дори и смешно», атакува Борисов опозицията.

«БСП не могат да се променят, защото по действията им личи, че не могат да се променят«, посочи премиерът.
Премиерът заяви, че дошъл да говори за образование, защото: «от БСП разчитат на късата памет и нискообразованите хора«.

«Направихме хубави паркове, за да има къде БСП да се събират, а те ни връщат във времето на Тройната коалиция«. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на представянето на гражданския диалог на ГЕРБ.

Трябва да се направи така, че да не дойдат отново на власт, каза премиерът.

По думите му всеки един, виновен за сагата с апартаментите, си е подал оставката.

«Къде са техните оставки, защо не ги слагат на масата, а чакат проверките на институциите«, запита Борисов.

«Тези сега ни плашат, ама хич не ни е страх от тях. Като сгрешим, си понасяме грешките«, каза Борисов.

Той се похвали, че по време на правителството на ГЕРБ нямало нито една спряна европейски програма, но при управлението на БСП имало.

«Те лъжата и манипулацията я издигат в основна предизборна платформа», каза Борисов по адрес на опозицията.

Тези, които говорят за корупция и какво щели да променят, направили само отсечката при Чирпан, заяви премиерът. Според него, ако отговорът трябвало да бъде с билбордове, на които да се опише коя магистрала е пусната и построена магистрала и по кое време. Ние няма да се сравняваме със социалистите, каза Борисов по адрес на опозицията.

Тоновете наркотици, които сме хванали не могат да ги преборят, а са тръгнали да се сравняват с нас, каза министър-председателят и допълни, че се амбицирал от твърденията на БСП и според него социалистите не могат да прикриват злобата си.

Тагове: ; ;