20 април 2019-Нюз Фронт.

Адвокатът на Порошенко Андрей Хилко заяви, че е завел дело за отстраняване на Владимир Зеленски от изборите за президент на Украйна.

 

 

Кандидатът Зеленски В.А. -анулиране на регистрацията за постта президент? Съдът откри процедура по делото, заведено от мен като официален наблюдател ”, написа адвокатът на Порошенко във Facebook.

 

Според думите му, заседанието ще се проведе на 20 април в 21.00 часа. Хилко е поканил гражданите на Украйна, журналисти и правозащитници да се присъединят към обсъждането на предстоящия процес в 20.30 часа.

 

Заседанието ще се проведе на адрес: Шести административен апелативен съд, Киев, ул. Московска 8, сграда 30, конферентна зала 2, начално време 21:00 — добавя адвокатът на Порошенко.

Както показва практиката, правосъдието в Украйна работи, реформите дават своите плодове.
Ще се видим на съдебното заседание- пише многозначително адвокатът на Порошенко явно уверен в успешността на някакъв предварително подготвен план срещу Владимир Зеленски, който уверено печели доверието и гласовете на украинците и по всичко личи, че ще победи. Разбира се, ако не бъде спян някак или физически отстранен.

 

На сайта на Съдебната власт на Украйна се посочва, че дело № 855/124/19 относно признаването на нарушения при купуването на гласове и отмяната на решението на ЦИК № 153 от 30 януари 2019 година относно регистрацията на кандидата Зеленски ще бъде разгледано от Шести апелационен съд на 20 април. Ден преди провеждането на 2 тури от изборите за президент на Украйна насрочени за 21 април

Напомняме, че дебатите между кандидатите за президент Владимир Зеленски и Петро Порошенко се състояха вчера, 19 април.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;