20 април 2019-Нюз Фронт.

23-та протестна акция на «жълтите жилетки» се провежда във френската столица. За Франция тези протести се превърнаха в традиция всяка събота и неделя, а сблъсъците с полицията са почти обезателна част от протестите. Днес европейската столица свързвана някога с представите за романтика и изисканост не прилича на себе си. Вандалщина, викове, хвърляне на камъни по полицаите- така днес изглежда Париж.

 

Днес протестиращите отново преминаха към провокации и замяраха правоохранителите не просто с камъни, но вече и с тухли. Варварското поведение започва да преминава постепенно в начин на живот.

Инцидентите се случват на 800 метра от площад Бастилия. До обяд на 20 април участниците в движението стигнаха до площад Република. Някои протестиращи хвърлиха и подпалиха пътните бариери по пътя.

Според телевизионния канал BFM повече от 126 души вече са задържани във френската столица.
Протестиращите излязоха по улиците за 23-та поредна седмица.Отбелязва се, че по време на протестите са пострадали поне двама души, които са получили различни наранявания на главата. Лекари, които са също част от протестиращите помагат на пострадалите.

Напомняме, че движението на «жълтите жилетки», възникна във Франция през ноември миналата година в знак на протест срещу повишаването на цените и данъците. Те също се противопоставят на властите и на меркитепредприети за борба с бедността.

 

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;