Зеленски застана на колене за прошка пред украинския народ за всички убити във войната започната от Порошенко

19 април 2019-Нюз Фронт.

Кандидатът за президент на Украйна Владимир Зеленски, коленичи по време на изборните дебати на Олимпийския стадион в Киев в петък, 19 април. Така той по символичен начин изрази съчувствие, съжаление и извинение на всички украинци, които са загубили роднините и приятелите си по време на военните действия на Донбас. Заради войната, която беше започната от Киевския режим дошъл на власт с помощта на САЩ и държавния преврат в Украйна през 2014 година.

 

Това действие стана продължение на отговора му отговора по повод укора на опонента му Петро Порошенко. Последният обвини Зеленски, че е обещал да коленичи пред руския президент Владимир Путин, но противникът веднага направи изясняване в речта си.„Казах, че мога да кажа на Путин, че съм готов да коленича, но не поставяйте Украйна на колене.
«Аз съм готов да застана на колене пред всяка майка, която не е дочакала сина си от войната, пред всяка жена, изгубила мъжа си..заяви Зеленски

 

Веднага след това той коленичи пред аудиторията и предложи на Порошенко да направи същото. Порошенко последва примера му, но се изправи само на едно коляно и с гръб към тълпата на стадиона ( явно разбирайки, че няма моралното право като убиец на собствения си народ да гледа в очите на хората) След това той целуна ръката на представител на екипа си, който държеше флага на Украйна зад гърба си по време на дебата.

«Виждате ли, Петро Алексеевич, не е толкова трудно да си човек», коментира Зеленски действията на противника си.

 

 


Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...