19 април 2019-Нюз Фронт.

Отговор на проваленото разследване на специалния прокурор Мюлер

Предателството на Еквадор към журналистът и основател на WikiLeaks Джулиан Асандж, който почти седем години се намираше в посолството се случи пред очите на целия свят и се превърна в истинска информационна бомба, която предизвика световен скандал.

Кадрите от насилственото му изнасяне от посолството и предаването в ръцете на британската полиция обиколиха целия свят и предизвикаха буря емоции .

 

 

 

Решително осъди «задържането на Асандж и нарушаването на свободата на словото» боливийският президент Ево Моралес:
«Изразяваме солидарност с нашия брат, който е преследван от правителството на САЩ за разкриване на информация за техните нарушения на правата на човека, убийства на граждански лцаи дипломатически шпионаж»- написа Моралес в Twitter.

Едуард Сноудън също изрази подкрепата си към Асандж, а шокиращите кадри от изнасянето на Асандж, който с външния си вид шокира дори собствения си баща предизвикаха широк обществен резонанс в различни точки на света и хората се обединиха с цел да защитят живота на Асандж, който ако попадне в ръцете на САЩ е заплашен от 35 години в затвор ( това е в най-добрия случай) или смъртна присъда.

 

 

Рафаел Кореа, предшественикът на Морено, нарече последния «най-големия предател в историята на Еквадор и Латинска Америка», който отмъсти на Асандж за публикуването на документи в WikiLeaks за корупцията, в която Морено е затънал. Бившият президент на Еквадор предложи да бъде проверена и сметката 100-4-1071378 в панамската Балбоа банк, което веднага ще покаже виновността на Морено.

Еквадор, в лицето на Морено просто  просто продаде Джулиан Асандж за 600 милиона долара.

В деня на ареста на Асандж, 11 април, специалният докладчик на ООН по въпроса за извънсъдебните екзекуции Агнес Каламар написа в Twitter, че арестуването на съоснователя на WikiLeaks излага арестуваният на „риска от сериозни нарушения на правата на човека в случай на екстрадиция в САЩ“.

И за всички е ясно, че арестът на Асандж е по поръчка на САЩ, Еквадор в случая е просто изпълнител на първият етап, тоест предаването на Асандж на британските власти, за да могат САЩ по-лесно да се доберат до него.

Най-вероятно арестът е иницииран от така наречената «дълбока държава на Америка».

Това е и отговор на неуспешното разследване на специалния прокурор Мюлер, който не намери доказателства за заговора на Тръмп с Москва.
Може да се предположи, че зад кулисите на мрачната история с ареста на Асандж и вероятно екстрадицията му в САЩ, се извисява фигура, желаеща да отмъсти за загубената кампания на Хилъри Клинтън през 2016 година.
Тогава разобличаването на Хилари Клинтън от WikiLeaks беше една от причините тя да загуби от Тръмп.

 

Какво в Америка наричат «deep state » — «дълбока държава».
Това словосъчетание обикновено бозначава дълбоко законспириран неформлен и много тесен съюз на корпорации, спецслужби, финансисти и политици в Америка.

Тази «дълбока държава» е пуснала корени и пипала по целият свят. Емисарите й действат навсякъде, където има американски финансови интереси, назначени или купени чиновници, щаб-квартири и корпорации, международни финансови структури като Международния валутен фонд.

 

«Дълбоката държава» няма публични служби, но съществува цялостна система от скрити неформални отношения, изградени върху много големи пари, роднински връзки или протекции при изграждането на кариера.

Американската «дълбока държава» назначава президенти, наказва враговете си, организира държавни преврати, управлява информационните потоци.

За нея хора като Джулиан Асандж или Едуард Сноудън са много опасни. За това, ако има шанс да се доберат до тях, не биха пожалили средства, влияние и начини, за да им ги доставят.

В случая с президента на Еквадор, който се съгласява на тази предателска сделка не е сложно, като се има предвид участието му в различни корупционни схеми и желанието му да остане на власт. А тези които знаят в какво участва Ленин Морено нямат притеснения да го манипулират, при това да му дадат и скромна ( по техните мерки ) награда от порядъка на 600 милиона долара, които еквадорския юда на световната представа свобода на словото ще си получи на 17 април когато ще пристигне в САЩ.

Единственият шанс на Джулиан Асандж да остане жив и да не попадне в ръцете на САЩ е светът да крещи и настоява за свободата му.

Защото на негово място може да бъде всеки, който не се страхува да казва и намира истината. И да я споделя със света, защото понякога от тази истина зависят мира и живота на хиляди.

 

У нас на 17 април беше проведена акция в подкрепа на Джулиан Асандж.

#FreeAssange #BulgariawithAssange

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;