Чистосърдечно признание. Началникът на Генщаба на Въоръжените сили на Украйна призна, че той е дал заповед за войната в Донбас

19 април 2019-Нюз Фронт.

Да не се подвеждате по заглавието от думата «чистосърдечно. Да, тя е на мястото си въпреки смисловият сблъсък със словообразуващите части «чисто» и «сърдечно», което се конфронтира със «сърце» и допускането на момент на осъзнаване или разкаяние. Въпросният военен, спонтанно се изтърва в хода на разговор мислейки за себе си и изпитвайки смъен страх от приближаващото се наказание, което рано или късно ще го застигне. За да е по-ясно, ще отбележим, че признание прозвучава, и до голяма степен прозвучава неочаквано за самият виновник.

 

Чистосърдечно признание. Началникът на Генщаба на Въоръжените сили на Украйна призна, че той е дал заповед за войната в Донбас

 

Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна Виктор Муженко заяви, че се опасява за собствената си сигурност и тази на семейството му от възможно съдебно преследване. Това обяви на 19 април сайтът «Факти»
В обширно интервю с украинското издание «Факти» ръководителят на Генералния щаб на украинските въоръжени сили Виктор Муженко говори за начина, по който операцията на украинските въоръжени сили започва в Донбас.

При това той фактически признава, че по негово командване, в нарушение на Конституцията на страната, за разрешаването на конфликта са били задействани военни части.

 

… в полицията в Харков преди повече от година започна наказателно производство срещу генералите Муженко и Назаров с обвинение за злоупотреба с длъжностни правомощия. Знаете ли в какво ни обвиняват? В това, че през пролетта на 2014 година, когато действията на въоръжените сили не бяха законно уредени и форматът на АТО не предвиждаше използването на въоръжените сили на Украйна, аз поех отговорността и дадох командата за откриване на огън и използване на войски. И никой сега не смята да приключва това дело ”, цитират от изданието главата на Генералния щаб.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...