18 април 2019-Нюз Фронт.

Санкциите, наложени от Вашингтон на «режима» на Николас Мадуро във Венецуела, трябва да служат като предупреждение за Русия и други държави, които «се намесват във вътрешните работи на латиноамериканска страна».

 

За това, както съобщава Ройтерс, заяви съветникът на американския президент Джон Болтън.
«Съединените щати не хвърлят спасителен кръг на диктаторите, но го вземат», каза съветникът.

Американските санкции ще се отразят на Централната банка на Венецуела и нейния ръководител Руз Теран.
Освен това Вашингтон наложи ограничителни мерки срещу Куба.

Под санкциите, в частност попадна авиокомпания Aerogaviota, собственост на кубинските военни, въвеждат се ограничения върху прехвърлянето на средства на американците в Куба в размер на 1000 долара за тримесечие.

Според РИА «Новости» причината за налагането на санкции са обвинения срещу кубинските власти в нарушение на правата на човека, както и подкрепа за венецуелския президент Николас Мадуро, който САЩ смятат за незаконен.

Кубинският президент Мигел Диас-Канел заяви, че американците няма да могат да отнемат родината на кубинците.

По-рано, източник от Белия дом заяви, че администрацията на Доналд Тръмп не изключва използването на всякакви действия срещу Венецуела, ситуацията, в която сега «се приближава към преломен момент».

„Искаме мирно прехвърляне на властта (във Венецуела), но сме твърдо решени, че ще се осъществи трансферът на власт. Нека Мадуро и неговите приятели мислят за това какво означават тези думи ”, казва старши служител в президентската администрация.

Напомняме, че Съединените щати подкрепят във Венецуела лидера на опозицията Хуан Гуайдо, когото искат да направят президент. Легитимният президент Николас МАдуро получи подкрепата на Русия и Китай, което доста обърка плановете на САЩ

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;