18 април 2019-Нюз Фронт.

Петиция за отлагане на втория тур на президентските избори се появи на сайта на заемащият длъжността президент на Украйна Петро Порошенко. До момента петицията е подписана от 1000 души, а щом публикацията е представена на официалният сайт на Порошенко, това свидетелства за прякото му участие в идеята.

 


Авторите на петицията искат да отложат датата на втория тур от 21 април до 21 юли.

През това време, по тяхно мнение, трябва да се провери информацията за кандидата за президент на Украйна Владимир Зеленски, който уверено победи на първи тур и има всички шансове за победа на 2 тур, от което така се страхува Порошенко.

По всичко личи, че представената петиция е отчаян ход на екипа на Порошенко, тъй като 2 тур на изборите е насрочен за 21 април, а това значи, че краят на президенството на Порошенко е съвсем близко.

Порошенко, който разбира, че въпреки всичките му старания, масираното купуване на гласове, няма шанс да победи Владимир Зеленски е готов на всичко. Малко по-рано при специализирана акция на МВР Украйна беше задържана група лица планиращи физическото отстраняване на младия Зеленски.

Благодарение на оперативните действия на органите, които също не искат Порошенко да остава на власт, планираното убийство на Владимир Зеленски е осуетено.

 

Стана известно, също така, че  по-рано агенти на СБУ ( Службата за държавна сигурност на Украйна) са установили подслушващи устройства в щаба на Владимир Зеленский, като по време на монтажа бдителни граждани успяват да снимат с телефон част от групата.

Напомняме, че на 14 април 2019 Порошенко извика на дебати младия си съперник, но Владимир Зеленски не се яви на тях. По информация от различни източници един от сценариите по извършване на покушението е бил именно по време на дебатите с Порошенко, за да има последният алиби.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;