Депутатите от Европейския парламент приеха резолюция за това, че Русия вече не се счита за стратегически партньор на ЕС.

Т.е. европейците отказват да продължат партньорските отношения с Русия и да си сътрудничат с Москва като с приятелска страна и скъсаха договора, подписан през 1997 година.

Идеята бе на представителя на Латвия Сандра Калниесте още от 2018 година. С два гласа повече тя бе приета за изпълнение.

Никога, още от времето на Древната Рус, Московското княжество Европа не е губила желанието си да погълне част от руската земя.

Тази завист почти избухна след Петър Първи.

Руското царство тръгна по моретата и се превърна в Империя.

В цялата история на Русия и до днес Западът въвлича Кремъл в многобройни кървави войни с европейските държави.

Сега си представете малката и спаружена Европа с 500 млн население и руските простори с плътност на населението 8.5 човека на квадратен км.

Ситуацията не е в полза на Европа, както става ясно.

Прибавете към това природните ресурси, които понастоящем свършват в Европа, в недалечно бъдеще, според прогнозите на западните специалисти, Европа няма да има такива.

По тази причина следващият извод е нормален: «Европа няма причина за обича Русия».

Точно обратното: Европа я гложди завист към Русия.

ЕС заедно с отвъдокеанския си приятел се ръководи единствено и само от собствените си интереси.

През 1997 година, когато Русия беше политически унижена, икономически немощна, те сключиха с нея «Споразумение за партньорство и сътрудничество», за да измъкват ресурси от страната, за да струпват на руския пазар европейските си боклуци.

Русия е огромна, тя може да погълне всичко — дори европейски боклуци.

И Европа направи точно това.

Днес, в условията на санкции, когато Русия започна да се измъква от блатото, да укрепва икономически, да се превръща отново в световна държава, те скъсаха договора за стратегическо партньорство, защото разбират прекрасно, че в най-скоро бъдеще ще бъдат икономически зависими от руските запаси от гориво и суровини.

Това е страхът на Европа.

Европа вече разбира, че никога няма да успее да разцепи и погълне силната Русия.

Предстоят не просто интереси, а дори зловещи времена.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;