НС - Мая Манолова - изслушване

Снимка: БТА

   В момента не обмислям никакъв вариант за смяна на моята позиция, работя за българските граждани като омбудсман, но това не означава, че в някакъв момент не мога да го правя и от друга позиция. По този начин Мая Манолова отговори на въпрос в кулоарите на НС дали ще се кандидатира за кмет на София и има ли политически кариерни амбиции. Това съобщи БТА.

Тя обясни подобни подозрения с високия рейтинг на институцията на омбудсмана вследствие на добрата работа и резултати. Измерването на висок рейтинг на институцията на омбудсмана в резултат на работата създава страхове и подозрения за политически планове, коментира тя. Няма как да кажа нещо, което не съм решила, ако и каквото и да реша, ще го обява публично пред всички, така че няма как да нахраня към този момент тези подозрения, допълни националният защитник.

Манолова подчерта, че все пак всеки е свободен да взема своите решения.
Тя отбеляза, че политици, организации обсъждат името й за кметския вот. Много хора правят различни номинации, предложения, всеки е свободен да подкрепя и номинира когото си иска, но тези разговори не ме ангажират по никакъв начин, което не означава, че в някакъв момент няма да реша друго и, когато го реша, първо ще информирам медиите, категорична беше Мая Манолова.

Тя добави, че депутатското място не я интересува. А за парламентарния бойкот на левицата отказа коментар.

Мая Манолова призова за подкрепа на кампанията в помощ на възрастните хора за Великден. Целта не е да се събере някакъв голям финансов ресурс, а да привлече вниманието на обществото към проблемите на най-уязвимите — възрастните хора, да изкажем солидарност за празника, поясни националният защитник.

Банките, бързите кредити, колекторските фирми и законът за частния фалит са приоритетните каузи на обществения защитник за тази година.

Източник: София

Тагове: ; ; ;