Национален пресклуб на БТА – пресконференция

Снимка: БТА

Политическа партия «Движение» 21 представи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА кандидатската си листа за предстоящите избори за Европейски парламент. Това съобщи БТА.

Водач на листата е Данаил Георгиев, който е и зам.-председател на партията.
Данаил Георгиев каза, че ПП «Движение 21» се явява самостоятелно на предстоящите избори за Европейски парламент и вчера партията е регистрирала в ЦИК пълната си листа от 17 кандидати. По думите му възгледите на партията са проевропейски. Той добави, че кампанията ще бъде обърната към потребностите на гражданите.

Лидия Чобанова, която е на второ място в листата, представи манифеста на партията, с който тя ще се яви на изборите. В него от ПП «Движение 21» искат институциите на ЕС да започнат да работят срещу неравенството на европейските граждани.

Освен това от партията ще се стремят гражданите да получават по-голяма помощ от органите на Европейския съюз. Чобанова добави, че ПП «Движение 21» ще настоява да се приеме общоевропейско решение за данъчното облагане.

В манифеста е записано още, че ПП «Движение» 21 ще искат Европейският парламент да се промени, за да може да се разсеят съмненията, че държавите са третирани по различен начин. Според партията, за да бъде реализирана тази промяна, Европа има нужда от нови лидери и визии.

«Необходимо е да има промяна на статуквото в Европейския парламент», допълни Чобанова.

Източник: София

Тагове: ; ;