Ким Чен Ун: Отстранете Помпео от преговорите, вкара ги в задънена улица

Ким Чен Ун: Отстранете Помпео от преговорите, вкара ги в задънена улицаСеверна Корея настоява държавният секретар на САЩ Майк Помпео да бъде изваден от навлезлите в задънена улица ядрени преговори между Пхенян и Вашингтон, информира АП. Това съобщи News.bg.

Ким Чен Ун  обвинява Помпео във възпрепятстване на разговорите.

Опасявам се, че ако Помпео участва на преговорите още веднъж, разговорите ще се провалят, обяви генералният директор на Департамента за американски работи към външното министерство на КНДР, цитиран от KCNA.

Представителят поясни, че в случай на възможно възобновяване на диалога със САЩ, той желае Помпео да не участва на преговорите, а друг човек, който е по-внимателен и подготвен в комуникацията с Пхенян.

Няколко часа по-рано Пхенян обяви, че е изпитал ново тактическо оръжие с «мощна бойна глава» — първото изпитание от блокираните ядрени преговори с Вашингтон.

Междувременно медии съобщават, че руският лидер Владимир Путин и Ким Чен-ун могат да проведат среща най-рано следващата седмица.

«Тече активна подготовка за потенциална среща», коментира Юрий Ушаков, съветник на президента на Русия.

Руски, южнокорейски и японски медии информират, че Ким и Путин могат да се срещнат в руския Далечен изток.

Вестник «Известия» пише, позовавайки се на дипломатически източници, че срещата ще се проведе във Владивосток преди руският лидер да отпътува за Китай за среща на върха на 26-27 април.

Източник обаче предупреди, че плановете могат да претърпят промяна, тъй като Ким е «импулсивен човек».

Японска медия съобщава, позовавайки се на руски дипломатически източник, че на «99%» Путин и Ким ще се срещнат в сряда във Владивосток.

Държавният департамент на САЩ извести, че е изпратил специалния си представител за КНДР в Москва, за да проведе разговори с руски представители за ядреното разоръжаване на Северна Корея.

Коментари:

Зареждане ...