18 април 2019-Нюз Фронт.

Легендарният актьор Гойко Митич, пристигна в Донбас, за да представи излезлият филм «Балкански фронт», където играе ролята на шеф на полицията в Косово, на чиято територия започва кървавият антисръбски терор.

Снимка: Кристина Мельникова/EADaily

Гойко Митич, по време на посещение в Донбас, посети и фронтовата линия близо до летището на Донецк, отбелязвайки, че е чул обстрелите, които не стихват вече няколко години.

А на 17 април той посети Донецкия спортен клуб Fight Masters, разговаря с атлетите и след това разговаря с фенове и журналисти. Отговаряйки на въпроса на кореспондент на EADaily, той подчерта, че началната точка на югославските войни и съвременните войни в постсъветското пространство е разпадането на Съветския съюз.
В допълнение, Гойко Митич е убеден, че войната в Донбас и разпадането на Югославия са по един и същ сценарий

» Сценарият е един и същ и знаем кой го пише — каза той. Според Митич основните подбудители на двата конфликта са САЩ. И в Югославия САЩ изпробват тази стратегия за първи път, която сега прилагат в други региони.

 

Коментирайки участието си във филма „Балканска граница”, Гойко Митич зави, че се е съгласил да играе във филма, веднага щом е разбрал, че ще бъде посветен на Косово.

 

 

„След като научих, че това ще бъде тема за Косово, веднага се съгласих, без дори да знам кого ще играя. Започнахме да снимаме в Сърбия..

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;