18 април 2019-Нюз Фронт.

Българска делегация взе участие в провеждането на юбилейният международен икономически форум в Крим.

 

( заместник-председателят на «Приятели на Русия и Православния свят» Атанас Стефанов и официалният представител на Външно Министерство Русия Мария Захарова)

 

Тази година международният форум в Крим е юбилеен и организаторите са подготвили изключително богата и разнообразна програма.
Самият форум стартира на 17 април и ще се продължи до 20-ти, а днес, според участниците и гостите, програмата е изключително наситена със събития и срещи.

 

 

 

По традиция делегации от Германия, Италия, Австрия, Белгия, България пристигнаха, а също така за първи път на форума гостува делегация от Великобритания.Делегациите от Сирия и Франция получиха статут на почетни гости.
Българската делегация, водена от заместник-председателя на Дружеството на Русия и православния свят Атанас Стефанов, и координаторът на безсмъртния полк на град Варна, Диана Алексиева, представители на медиите, успяха да присъстват на брифинг на официалния представител на МВнР .

 

 

 

 

 

 

 

( Заместник-председателят на «Приятели на Русия и православният свят » Атанас Стефанов и главата на Донецка Народна Република Денис Пушилин)

 

 

«За нас е голяма чест и отговорност да сме част от юбилейният международен форум и да представяме България.

Изключително топло и братско посрещане, много емоции и ползвотворни срещи. Изключително се радвам, че имах възможността лично да общувам с главата на ДНР Денис Пушилин и да му предам подкрепата на българския народ към народа на Донбас.

Ние сме преди всичко православни народи, братя по дух и по вяра и трябва да се подкрепяме.

Успях да споделя наша инициатива на главата на ДНР за намерението ни да пристигнем в Донецк тази година, ние смятаме в нашата делегация да поканим и свещеници защото духовнота близост в трудни времена е от изключително значение»- разказа Атанас Стефанов.

 

Координаторът на «Бесмъртен полк» за Варна Диана Алексиева коментира пред колегата Алексей Туманов от агенция SM News своето виждане по отношение на санкциите и необходимостта от развиването на народната дипломация, която има голяма роля в международните отношения.

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;