Изабел Дюмон, френският посланик в Киев, беше възмутена от изявлението на украинския телевизионен водещ Тарас Березовец за пожара в катедралата Нотр Дам.

Дипломатът на страницата си в Туитър изрази недоволството си от това, че Березовец публикува в акаунта си пост, в който свързва пожара в катедралата с пристигането на кандидата за президент на Украйна Владимир Зеленски на визита при държавния глава на Франция Еманюел Макрон.

«Как не ви е срам?! Позор», написа тя, отбелязвайки в поста си главата на МВР на Украйна Павел Климкин и официалния акаунт на МВР на Украйна.

 

Isabelle Dumont

@isabelledumont

Как вам не стыдно !? Позор. @PavloKlimkin @MFA_Ukraine

Taras Berezovets

@TarasBerezovets

«На Макрон много му провървя, защото след пристигането на Зеленски изгоря само катедралата Парижката Света Богородица. Можеше целият Елисейски дворец да пламне».
По-късно Дюмонт публикува на страницата си поста на Климкин, в който той изразява съжалението си във връзка с пожара.
Вечерта на 15 април в катедралата Парижката Света Богородица избухна пожар. В резултат на пожара се срутиха покрива и кулата на катедралата.

 

Както заяви държавният секретар към френския вътрешен министър Лоран Нунез, две трети от покрива на катедралата на Парижката Богородица са били унищожени от пожара.

Тагове: ; ; ; ; ;