16 април 2019-Нюз Фронт.

Гледайки безсилието на парижките пожарникари, които все още не могат да се справят със злокобния пожар и пламъците, които буквално поглъщат Нотр-Дам-де-Пари, стотици очевидци на ужасната гледка … започнаха да коленичат. Разтърсващата картина изпълни с тих ужас не само столицата на Франция, но и християнския свят, който виртуално стана свидетел на пожара.

 

 

Около горящата Света Богородица и витаещото непознатото чувство за нещо страшно, случайни минувачи застанаха на колене и започнаха да се молят. От околните сгради се разнесоха песни и молитви за спасение. Пред очите на Европа гори не храм, а един от символите на християнството в европейската цивилизация.

Хиляди очевидци просто падащи на колене пред горящия храм и изричащи молитви изпращайки с очи не просто сграда, а символ на вярата. На фона на безцеремонни туристи снимащи сюрреалистичното действие на телефоните си.

Улиците около пламтящата Notre-Dame de Paris бяха огласени от песни и плачещи хора застанали на колене.
Повечето хора плачат,и не могат да гледат безсилието на пожарникарите, които се опитват напразно да спрат пламъците.

 

«Безпомощност е това, което чувствам, през 21-ви век не можем да се справим с огъня?» — пишат очевидци в социалните мрежи…

Частичка от душата на Европа изгаря в пламъци пред очите ни…

Още дълго време ще се обсъждат причините за пожара и дали става въпрос за умишлен палеж..но каквато и да е причината, днес целият християнски свят изпита едно непознато и страшно чувство, носещо някакъв особено страшен символизъм…

 


 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;