15 април 2019-Нюз Фронт.

Русия и Сърбия имат дългогодишни приятелски отношения и сътрудничеството им в различни области нараства с всяка изминала година. И макар че руснаците и сърбите са доволни от такъв съюз, съществуват трети стран, изключително недоволни от това положение.
Ето защо американските разузнавателни агенции и спецслуби правят нови опити да овладеят ситуацията в Белград и да свалят от длъжност президента Александър Вучич. В края на краищата той, както знаете, е склонен към сближаване и развитие на отношенията с Русия. И американците, разбира се, не са доволни от това.

 

 

Все пак, ако Вучич си тръгне, на негово място може да дойде някакъв проамерикански политик.Именно това се стреми да постигне САЩ организирайки протестни движения в Сърбия. Сега например протестите продължават заради побоя на един от опозиционните лидери — Борко Стефанович.

Въпреки факта, че служителите на правоохранителните органи бързо задържаха заподозрени в нашадението, опозицията не се успокои.

Това, което заслужава специално внимание, е как изискванията на протестиращите се промениха за три месеца: всичко започна с залавянето на престъпниците и продължи с искане на оставката на президента и правителството.
По този начин инцидентът с пребитият опозиционер по чудо се превърна в „политическо насилие”, отговорността на която протестиращите възложиха на държавния глава.

Също така е важно да се отбележи, че всички тези събития се случват точно по време на разработването от американците на специална програма «за борба с руската дейност на Балканите».
А ако се вземе предвид в колко държавни преврати и революции са участвали САЩ, то няма никакво съмнение: зад протестите в Сърбия стои САЩ. Сценарий Вашингтон използва същия сценарий, само с различни театри и актьори.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;