САЩ ще използват всички икономически и политически средства, за да заставят Николас Мадуро да понесе отговорност за кризата във Венецуела

Съединените щати ще продължат да използват всички икономически и политически средства, с които разполагат, за да заставят президента Николас Мадуро да понесе отговорност за влошаващата се криза във Венецуела. Това заяви в Колумбия държавният секретар на САЩ Майк Помпейо, цитиран от Ройтерс. Това съобщи БТА.

Той каза това в колумбийския граничен град Кукута, който посети в края на тридневна обиколка в Чили, Парагвай и Перу.

В Кукута пристигат голяма част от венецуелските мигранти, влизащи в Колумбия. Досега над 3 милиона венецуелци избягаха от хиперинфлацията, от липсата на храна и лекарства и от политическата криза, напомня Ройтерс.

«Съединените щати ще продължат да използват всички икономически и политически средства, с които разполагаме, за да помогнем на венецуелския народ», каза Помпейо, след като се срещна с мигранти в един от приемните центрове в Кукута.

Той посети няколко моста по границата и склад с хуманитарна помощ.

«Със санкции, анулиране на визи и други средства ние обещаваме да държим режима и поддръжниците му отговорни за корупцията и репресиите срещу демокрацията», добави Помпейо.

Той прикани Николас Мадуро да напусне и президентския пост, и Венецуела, за да може тя да се върне към нормален живот.

Източник: Богота

Тагове: ; ; ; ;