15 април 2019-Нюз Фронт.

Русия е безразлична към каквито и да било изявления, направени от представители на страните от НАТО по отношение на увеличаване на военното присъствие в Черно море. Тя има достатъчно сили да отблъсне всякакви заплахи и враждебни действия. Това заяви главният редактор на списанието «Национална отбрана» Игор Коротченко в коментар за изданието  Украина.ру.

 


По-рано, по време на Киевския форум за сигурност, посланиците на САЩ и Великобритания обявиха, че техните правителства са готови да засилят присъствието на националните военноморски сили в Черно море.

Дипломатите обясняват своите предложения в отговор на миналогодишния инцидент в Керченския проток.

 

Русия, продължи експертът, разполага със силите на Черноморския флот и Южния военен окръг, които ще спрат всякакви възможни провокации. И ако някой иска да покаже мускули, тогава ще им се наложи да тренират на военни кораби на НАТО, както и на учебни цели, само без бойно поразяване.

Днес Черноморският флот на Русия вече използва групата от кораби на НАТО, която се намира там в Черно море като мишена. Затова ще действаме спокойно и без суета. Никакви заплахи срещу нас няма да имат никакво значение ”, подчерта Коротченко.

А британският посланик, добави експертът, нека си окачи табелка със заплахите към Русия на гърдите и да се разходи с нея из Киев.
Защото ако НАТО започне война срещу Русия, алиансът ще бъде унищожен.

Максимумът, на който са способни е дребно лаене и насъскване на Украйна, която да бъде заставена да прояви враждебни действия по отношение на Русия.

И ако нещо се случи, то отговорът на Русия ще бъде по мозъчните центрове от където идват командите за провокации.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;