Джулиан Асанж, който неотдавна бе арестуван в Британия, може да се окаже полезен за Доналд Тръмп за разкриване на «заговора на демократите».

Това сподели кметът на Ню Йорк и съветник на президента на САЩ по киберсигурност Рудолф Джулиани.

Думите му цитира изданието  Washington Examiner.

«Може би екстрадицията на Асанж в САЩ ще хвърли светлина върху заговора, на базата на който бе проведено разследването, основано на лъжливите обвинения за сговор с Русия с цел да се повлияе върху изборите през 2016 г.

Гледайте Украйна.

Отчитайки всички налични източници, напълно е възможно Асанж да знае или да разполага с информация за следното: как започна всичко това», каза съратникът на Тръмп, който е отдавнашен негов приятел.

Както отбеляза Джулиани, той има предвид, че Асанж може да разкаже за ядрото около федералното разследване на предполагаемия сговор на Тръмп с Русия, а не за това, че Асанж може да опровергае фактите на взлом от руснаците на електронната поща на членовете на националния комитет на Демократическата партия и на председателя на предизборния щаб на Клинтън Джон Подеста — тази информация навремето бе публикувана в Wikileaks.

Според  Джулиани, той счита, че Асаж може «да покаже кой е измислил лъжливата история, че Тръмп е в сговор с Русия».

Джулиани, който по-рано бе кмет на Ню Йорк, отбеляза, че той на този етап не е сигурен, че възможното разобличение на заговора от Асанж ще доведе до смекчаване на неговата присъда.

Арестът на Асанж съвпадна с времето, в което МВФ отдели на Еквадор многомилардни кредити.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;