Както съобщихме многократно, Държавният департамент на САЩ одобри доставката на летално оръжие на Украйна.

Самият закон «За подкрепа на украинската свобода» бе приет от Конгреса още през 2014 г, но администрацията на президента реши да го използва понастоящем.

Технически на официално ниво САЩ не продават оръжия на ВСУ от складовете на Пентагона.

Държавния департамент само издава лицензи на частни американски компании за доставката на някои видове въоръжения на задгранични купувачи на базата на частни договори.

В това число на Украйна.

Да видим коментара на Путин по темата:

«Американците могат да доставят своето оръжие където си поискат, САЩ са суверенна държава и не можем да повлияем на това.

Но всяка държава има такива зони на конфликти, които са чувствителни и за самата нея», — това е интелигентният, добре премислен и точен коментар от Владимир Путин.

 

Заявявайки това, той не само елегантно изпраща недвусмислено съобщение в професионален стил на САЩ, но и позволява на бъдещите коментатори от Русия да внесат в тази размита формулировка правилните уточнения.

 

А сега сравнете коментара на Путин със следния коментар, който ще ви цитираме:

«Те ще видят толкова огън и ярост, при това такива, които светът още не е виждал…».

Това горното са думи на Доналд Тръмп.

Ако Хилъри Клинтън беше на власт, нейният коментар би било още по-зловещ.

Вероятно.

С прискърбие трябва да установим следния факт: нито републиканците, нито демократите в САЩ не служат на американския народ.

И двете партии са марионетки на кашка.

Освен всичко останало, това е и доста срамно поведение — безсъвестно, безотговорно към човечеството, безпардонно, цинично, нагло, зловещо към целия свят…

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ;