12 април 2019-Нюз Фронт.

«Освободете Асандж или ще си платите! — заплашиха хакерите британските власти.
«Време е да се обединим, време е да се изправим и да се борим

 

Членовете на организацията припомниха, че основателят на WikiLeaks всяка година от 2010 гидина е номиниран за Нобеловата премия за мир:

«Той е обичан от хора по целия свят, особено тези, които са достатъчно умни, за да виждат през пропагандата, която оправдава външната политика на САЩ и техните съюзници.»

Те също така призоваха обществото да се застъпи за Асандж. Членовете на организацията са убедени, че протестите, сравними по мащаб и интензивност с последните демонстрации във Франция, биха могли да помогнат за защитата на основателя на WikiLeaks и вероятно да променят хода на ситуацията около този случай.

В посолството на Еквадор в Лондон арестуваха основателят на WikiLeaksДжулиан Асандж, който се намира там от 2012 година насам. 
Джулиан Асандж беше във буквалният смисъл изнесен от там на сила и натикан в полицейски автомобил.

От последващо съобщение на британската полиция стана известно, че Джулиан Асандж е задържан в централният полицейски участък на Лондон, където ще остане, преди да бъде изправен пред съда.

В заявление на WikiLeaks се подчертава, че властите на Еквадор незаконно са прекратили политическото убежище, нарушавайки международното право.

 

 


Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;