«Порошенко ще участва в дебатите със Зеленски, ако има време»

 От щаба на Петро Порошенко заявиха, че действащият държавен глава ще отиде на дебатите, които ще се проведат по телевизията на  19 април.
Но, както пишат от«Вести», спикерът на предизобния щаб на държавния глава Олег Медведев е заявил: не е изключено Порошенко да няма време да отиде на стадиона, където го покани  Владимир Зеленски.
Вести: Порошенко придёт на дебаты, «если у него будет время»

Reuters
Президентът на Украйна Петро Порошенко на 19 април ще отиде на дебатите, които по закон се провеждат по Обществената телевизия.
Но, както пишат «Вести», от щаба на Порошенко са заявили: не е изключено той да отиде и на стадиона, ако има време.
«Президентът ще вземе участие в дебатите на 19 април, защото това го изисква законът.
В закона не е написано дебатите да се провеждат на стадион.
В закона пише, че се предполага участие в дебатите по Обществената телевизия.
Не е изключено Порошенко да успее да отиде на 19 април и на стадион «Олимпийски», но само тогава, когато е свободен», каза спикерът на предизборния щаб на Порошенко Олег Медведев.
Според него, остава в сила предложението на Порошенко да проведе първите дебати с кандидата за поста държавен глава Владимир Зеленски на стадион «Олимпийски» на 14 април.
Както припомнят  «Вести», Зеленски заяви, че дебатите с неговия опонент Порошенко ще се състоят на 19 април на стадион «Олимпийски».
Но по-късно Порошенко заяви, че очаква Зеленски на стадиона на 14 април за участие в дебатите между кандидатите за президент преди втория тур на изборите.
Петя Паликрушева
Източник: https://vesti-ukr.com/vybory-2019/331956-esli-budet-vremja-poroshenko-uzhe-daet-zadnjuju-na-uchastie-v-debatakh

Коментари:

Зареждане ...