11 април 2019-Нюз Фронт.

Днес всички станахме свидетели на гнусното и подло предаване на човек посветил живота си на истината.

Предателството на Еквадор, които се съгласиха на мръсна сделка с англосаксонците потресе световната общност.

Видеото от извеждането на основателят на WikiLeaks обиколи за часове целия свят.

 

 

 

В посолството на Еквадор в Лондон арестуваха основателят на WikiLeaks, Джулиан Асандж, който се намира там от 2012 година насам.
Джулиан Асандж беше във буквалният смисъл изнесен от там на сила и натикан в полицейски автомобил.

От последващо съобщение на британската полиция стана известно, че Джулиан Асандж е задържан в централният полицейски участък на Лондон, където ще остане, преди да бъде изправен пред съда.

В заявление на WikiLeaks се подчертава, че властите на Еквадор незаконно са прекратили политическото убежище, нарушавайки международното право.

 

„Безусловно се, Асанж е преследван от американските власти и, разбира се, те ще окажат натиск върху правоохранителната система на Великобритания, като ще настояват за екстрадирането му.
Но ако съществува някакво писмо с гаранции, за което спомена президентът на Еквадор, тогава Лондон не би трябвало да го предаде на САЩ и ситуацията изглежда малко по-обнадеждаваща за Асандж. Засега е необходимо да се изчакат съществени изявления на британската Темида, защото някои престъпления имат срок на давност, който може да е изтекъл.

Много е вероятно, че ФБР или ЦРУ, занимаващи се с въпросите относно държавната тайна, ще се опитат да стигнат до Асандж дори без екстрадиране в Съединените щати. Не е изключено, че британците могат да разрешат на американските правоохранителни органи да извършват някаква разследваща дейност на тяхна територия. Със сигурност съществува договор за правно сътрудничество между Обединеното кралство и Съединените щати, който позволява изпълнението на такива действия ”.

 

Едуард Сноуден в своя Twitter обяви ареста на Асандж за нарушение на правата на човека, позовавайки се на официален указ на ООН от 21 декември 2018 година и призова за освобождаването.

По социалните мрежи започна акция с призив за освобождаването му, в която се включват потребители и журналисти от цял свят.

 

Като основател и редактор на Уикилийкс, престъплението на Джулиан Асанж е, че посрами масмедиите и внесе светлина в тъмни времена, разкривайки двуличието на правителства, представящи се за демократични. Ето защо Асанж трябва да бъде наказан. Преследването му е опит да покорят всички ни.»

 


#FreeAsange

 

#FreeAsange

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;