9 април 2019-Нюз Фронт.

Подразделенията на морската авиация на Черноморския флот бяха предупредени за извършване на планови контролни проверки, съобщи прес-службата на Черноморския флот.

В хода на проверката екипажите на самолетите отработиха мероприятия по изтегляне на сили от ударите на условния противник с последващо пребазиране на резрервни летища.

Пилотите проведоха въздушни бойни тренировки на близки и дълги разстояния с извършването на акробатични маневри, а също така завършиха мисии за тактически и оперативни прикрития ”, информира прес-службата на Черноморския флот на Русия.

 

© Снимка: отдел по информационно осигуряване ЧФ РФ

В мероприятията участваха самолети Су-24МР, бомбардировачи на фронтовата линия Су-24М, изтребители Су-30СМ, самолети Ан-26, самолети-амфибии Бе-12, хеликоптери Ка-27 и Ми-8. Общо — 30 единици.

 

Русия, във връзка с ученията на военните кораби на НАТО в Черно море, постави на дежурство разузнавателни и ударни кораби, а също и брегови ракетни комплекси на Черноморския флот, съобщиха в понеделник 8 април от Националния център за управление на отбраната на Руската Федерация.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;