Украински военнослужещи, намирайки се в алкохолно опиянение, пребиха да смърт възрастен жител на селището Новотошковское от Попаснянския район в Луганщина, защото мъжът отказал да им даде своя мотоциклет.
Това днес на брифинг заяви официалният представител на Народната милиция на ЛНР подполковник Андрей Марочко.
«В населеното място Новотошковское военнослужещите от 108-и батальон от 10-та щурмова бригада на ВСУ, намирайки се алкохолно опиянение, пребиха възрастен мъж, който отказал да им даде своя малък мотор.
Всичко се е случило при наличието на свидетели, но хората се страхуват да застанат срещу пияни въоръжени военнослужещи.
Мъжът е бил бит, докато не е престанал да мърда, след което един от военнослужещите, се обърнал към свидетелите и казал, че това ще се случи с всеки, който се опита да им възразява», сподели представителят на отбранителното ведомство.

По-рано съобщихме, че престъпното командване на украинските бойци прехвърли в населеното място Попасная около 20 чуждестранни наемници. Това съобщи официалният преставител на НМ на ЛНР Андрей Марочко.

Тази седмица в района на населеното място Попасная в зоната на отговорност на 14-та механизирана бригада са били насочени около 20 чуждестранни наемници, разговарящи на полски и грузински езици.

«Според наличната информация, чужденците са въоръжени със стрелково оръжие натовски образец и имат на въоръжение четири автомобили Toyota тип «пикап» с разположени на тях крупнокалибрени картечници», сподели подполковникът.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;