Кметът на Созопол Панайот Рейзи да бъде отстранен от длъжност, за да не попречи на разследването срещу него, по което е обвинен за присвояване на над 2 милиона общински пари. Това реши спецсъдът, като заедно с него отстрани и Владка Мусева, главен счетоводител и директор на финансова дирекция в община Созопол. Според съда има данни, че ако двамата останат на работа, могат да укрият или унищожат документи, както и да повлияят на свидетели. Това съобщи Канал 3.

Съдия Христина Михайлова не даде подробности за тези рискове, но по-рано от прокуратурата заявиха, че в разпитите си някои свидетели изпитвали страх от Рейзи. Това било, защото повече от далите показания работят в общината и са йерархично зависими от кмета. В своя защита Рейзи каза, че от днес е излязъл в отпуск и че знае за разследването от февруари миналата година, като винаги е съдействал на разследващите.

Мярката «отстраняване от длъжност» е временна. Най-много тя може да трае една година и половина, докато делото не е влязло в съд.

Тагове: ; ; ;