Борисов свика силовите министри — риск от мигрантска вълна

Министър-председателят Бойко Борисов ще изслуша днес от 9:30 ч. вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов за ситуацията по границата ни с Гърция.

Красимир Каракачанов вече заяви в профила си във Фейсбук, че към момента няма непосредствена опасност от мигрантска вълна към България покрай напрежението в лагер на границата на Гърция със Северна Македония.

Въпреки това Каракачанов заявява, че за да има допълнителна гаранция за сигурността на страната, има готовност при необходимост да се изпратят 3000 военнослужещи и техника в помощ на МВР за възпиране на групи от нелегални мигранти.

От своя страна министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи пред БНР, че полицията и жандармерията засилват присъствието си в района на границата с Гърция.

По информация от гръцките власти напрежението сред мигрантите край Солун вече е овладяно.

Мигранти от Солун и Одрин се организирали в социалните мрежи да се обединят и да пресекат заедно границата със Северна Македония заради фалшива новина, че тя щяла да бъде отворена за безпрепятственото им преминаване към Северна Европа.

Коментари:

Зареждане ...