България готова да изпрати войски на границата с Гърция заради наплива на мигранти

8 април 2019-Нюз Фронт.

Министерство на отбраната на България изрази готовност да изпрати 3 000 войници с техника на границата с Гърция, съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов на извънредна среща с премиера Бойко Борисов.

 

Премиерът Бойко Борисов събра днес министъра на вътрешните работи, министъра на отбраната и ръководителите на специалните служби, за да обсъдят информация за движението на 1000 мигранти от гръцкия лагер «Диавата» по посока Северна Македония.

Министър-председателят призова армията и полицията да имат готовност за бърза реакция.

 

Основния извод на срещата стана , че засилен миграционен натиск върху границите на България няма.
Границите на страната се охраняват отлично и към днешна дата са фиксирани минимални количества незаконни пресичания на границата.

Въпреки това мерките за сигурност на границите бяха засилени, както и броят на граничните патрули.
На срещата българският министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че в рамките на 24 часа министерството е готово да изпрати 1 200 войници с техника на границите и след няколко дни техният брой ще бъде увеличен до 3000 души.

От своя страна премиерът Борисов подчерта, че събитията в гръцкия лагер са възникнали преди европейските избори, когато миграционният натиск върху Европа падна с 95%. Службите за разузнаване вече откриха провокатори сред мигрантите, които разпространяват невярна информация за отварянето на граници за нелегални мигранти в Западна Европа

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...