морски патрул
Снимка: МВР

Няколко десетки пакети с чист кокаин бяха изхвърлени от вълните на румънския бряг на Черно море. Става въпрос за над 100 кг., съобщиха от полицията в град Нъводари. Това съобщи БНР.

Жителите на Нъводари са забелязали първите пакети по плажовете още в петък. Полицията в Констанца призова гражданите да не укриват и да не разопаковат пакетите, а да съобщават в МВР за намерената дрога. Всеки един от пакетите е пълен с до един килограм кокаин.

От началото на седмицата по румънското крайбрежие има мащабна полицейска операция срещу наркотрафика. В нея участват над 300 полицейски, гранични, митнически и жандармерийски служители. Те използват над 60 коли, 14 плавателни съда и 2 хеликоптера.

По всяка вероятност изхвърлените от морето пакети с кокаин са част от същата партида, която бе открита в края на миналия месец в делтата на Дунав. Тя бе изхвърлена на пуст плаж от лодка, която имаше двойно дъно. В тайника на лодката, която се обърна, бяха транспортирани около 1 тон кокаин. Стойността на дрогата на черния пазар може да надхвърли 300 млн. евро. Тогава властите в Букурещ съобщиха, че са задържали двама сръбски наркотрафиканти.

Тагове: ; ; ; ; ;