Venezuela Political Crisis

Снимка: AP

    Президентът на Венецуела Николас Мадуро отправи вчера молба към Мексико и Уругвай да подновят предложението си за посредничество, за да спомогнат за решаване на кризата между чавистката власт и опозицията, предаде Франс прес. Това съобщи БТА.

Мадуро съобщи за това при поредните протести на двата лагера. Привържениците на президента и тези на опозиционния лидер Хуан Гуайдо, признат за временен президент от около 50 страни, се събраха с хиляди в Каракас и други градове.

    «Венецуела иска подкрепа и съдействие за голям диалог за мир, за разбирателство», заяви Мадуро пред множеството от свои поддръжници, облечени в червено, стекли се край президентския  дворец Мирафлорес.

През януари Мексико и Уругвай предложиха да помогнат за диалог между Мадуро и Гуайдо. Тогава опозиционерът отказа да участва в подобни дискусии.
Освен тези две страни Мадуро отправи същата молба към Боливия и Карибските страни.

    «Да сложим всички карти на масата, да спрат терористичните атаки и засадите, и със съдействието на Мексико, Боливия, Уругвай и Карибите Венецуела може да организира възможно най-скоро диалог с всички сектори», каза Мадуро.

Досега Гуайдо отхвърля всякакви дискусии с властта. Според него това би бил «псевдодиалог», който ще позволи на Мадуро да печели време.

Източник: Каракас

Тагове: ; ; ; ; ; ;