7 април 2019-Нюз Фронт.

На Запад винаги са се страхували от възрождението на СССР или подобна мощна асоциация около Русия. Новата американска ядрена доктрина казва, че Студената война е приключила отдавна, Русия не е Съветски съюз, затова трябва да се третира като всеки Хондурас или Либия.
В действителност обаче, Студената война срещу нас в информационното поле все още се води много интензивно.

На преден план — Афганистан, Либия и Грузия.Според експертът от Центъра за специални медийни изследвания в областта на международната сигурност Игор Николайчук нищо от доктрината на САЩ не се е променило.

 

 

Оказва се, че все по-голяма част от Европа не иска НАТО. И причините за това не са малко.

А и здравият разум си казва думата, имайки предвид повишаването на напрежението на международната сцена и опитите на САЩ да използват Европа срещу Русия.

Почти едновременно с Германия, призиви за излизане от НАТО зазвучаха и от Франция, която днес е разлюляна от протестите на «жълтите жилетки.

У нас се появи нова политическа сила, регистрирана на 22 март в Софийски градски съд, чиято основна цел е изваждане на страната ни от НАТО, защото исторически сме свързани с Русия, а НАТО действа срещу Русия.

В Италия, се проведе международна научна конференция посветена на последствията от страшните бомбардировки по Югославия.

Светът се намира на прага на трета световна. И голяма част от хората разбират това, и започват да мислят.

Просто САЩ все още не си представят, че Европа може да покаже характер и да се изправи срещу НАТО.

Новата ядрена доктрина на Съединените щати е написана черно на бяло, и там е казано, че Русия не е Съветският съюз, а Студената война, за която е създадена НАТО, отдавна е приключила.

Но новата сила на Русия не е по вкуса на САЩ и пренаписването на правилата се случва в движение.

САЩ не могат да се смирят с нарастващото световно влияние на Русия. И тепърва ще действат по всички направления, даже ако на Европа не й харесва.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;