6 април 2019-Нюз Фронт.

Американската администрация действа по принципа на “малките стъпки”, които поотделно изглеждат незначителни, но ако се вгледаме в ситуацията мащабно трябва да признаем, че САЩ не просто приближават границите на Русия, а подготвят локална ядрена война.

 

 

Това заяви военният експерт и главен редактор на списание «Арсенал на Отечеството» Виктор Мураховски.
Той обръща внимание на такива действия като разполагането на системи за противоракетна отбрана и военни кораби в източноевропейските страни, прехвърлянето на бомбардировачи B-52 в Обединеното кралство.

В допълнение, една година по-късно, НАТО ще придобие няколко десетки батальони за бързо реагиране, които представляват пряка заплаха за Русия.

“Те методично увеличават своя военен потенциал”, подчерта Виктор Мураховски.
По този начин се увеличава вероятността от внезапни инциденти поради технически или човешки фактори. Трудно е да си представим къде ще бъде нашата „червена линия“.
Дали наистина ще изчакаме, докато подразделенията на Полша, Германия или САЩ бъдат разположени близо до границите на Псковския регион? «

 

Това е цялата «политика на сдържане», за която се говори в ръководството на Северноатлантическия алианс, каза експертът. В същото време той изтъква, че блокът дори не крие факта, че военната инфраструктура е разположена в непосредствена близост до Русия:

„Това е старата мечта на Америка за организиране на местна война, по-специално с използването на ядрени оръжия в Европа, като по този начин САЩ да не бъдат засегнати“ .

И в тази ситуация, според Мураховски, Москва има само едно разумно решение: принципът за нанасяне на удари по центровете за вземане на решения, а именно Вашингтон и по-специално Пентагонът.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;