6 април 2019-Нюз Фронт.

Най-мощните групировки, които се бият на страната на така нареченото Национално Правителство на съгласието на Файез Сараджа, могат да обърнат вълната на разгръщащата се конфронтация срещу националната армия на Халифа Хафтар, но те не бързат да влизат в боевете.

 

 

За това в събота, 6 април, заяви ръководителят на Центъра за ислямски изследвания към Института за иновативно развитие, експерт на Руския съвет по международни въпроси Кирил Семенов.
Според него става въпрос за бригадата на революционерите в Триполи и за Специалните сили на сдържане, които «вземат само символична роля в операциите срещу Хафтар».

«Възможно е те да чакат и да гледат как ще се развият събитията, а тяхната позиция, всъщност е ненамесва в конфликта, което ще им позволи да сключат сделка с Хафтар , ако успехът му стане очевиден», отбеляза експертът, без да се изключва, че такъв развой на събитията може да има тактически мотиви.
“Трябва да се има предвид, че Силите за сдържане се състоят и от Салафи-Мадхали, повечето от които подкрепят Хафтар”, добави Семенов.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;