4 април 2019-Нюз Фронт.

Цензурата в Facebook става все по-осезаема, и ако по-рано нещата се изчерпваха с блокоране за седмица или месец, днес изчезват аккаунти, страници с хиляди потребители, и представители на малкото независими средства за масова информация у нас.

 

Както обещахме по-рано, представяме посланието на Анонимните към всички български потребители на социалната мрежа Facebook. То е кратко и ясно: цензурата няма да спре, затова всички дружно да се прехвърлим в руският аналог Вк https://vk.com/.

 

 

С нас се свърза главният редактор на агенция Anonymous Info, който първи алармира за поголовната цензура и «лов на вещици» в Facebook, като разказа как страница на 6 години със стотици хиляди последователи е била изтрита без обяснения. Буквално на следващия ден след записа на нашия разговор стана известно, че известния журналист Мартин Карбовски се е оказал следващия- мрежата изтрива 4 страници без обяснения..

 

Цензурата в Facebook продължава да сече български потребители, а особено жестоки мерки се вземат за представители на българската независима журналистика. Днес стана ясно, че известния журналист Мартин Карбовски е поредната жертва.

Facebook изтри четири профила на Мартин Карбовски. Без каквото и да било обяснение и причина. Просто.
Информационната война е в разгара си, и всеки един от нас е част от нея. Поне веднъж, всеки е попадал под «санкциите» на Facebook или е бил блокиран за определен период от време. Само, че тази тенденция, особено на Балканите, и конкретно у нас във България само се усилва. Става въпрос за невероятна цензура, която се случва на пръв поглед незабелязано.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ;