3 април 2019-Нюз Фронт.

Днес не Русия е главният враг на Съединените щати, и не Иран или КНДР. За Вашингтон враг № 1 е Китай, който бързо набира сила и могъщество в икономически план.

 

 

Това пише австрийският журналист Марко Майер в статия за изданието»Contra Magazin».

Според него Китай е заплаха за американската “глобална хегемония”, което Вашингтон разбира много добре, въпреки че се опитват да “държат рускара тема” да не затихне, особено с идването на власт на Доналд Тръмп. Въпреки това, цялата антируска стратегия на САЩ е да подтикне Европа към сблъсък с Руската Федерация.
Самите САЩсе опитват да стоят настрана, отбелязва авторът.

 

Има предостатъчно американски военни съоръжения, и постоянно се извършват маневри на НАТО.
Съединените щати активно се намесват във вътрешната и външната политика на страните от ЕС, но с всичко това, в предстоящото глобално противопоставяне — третата световна война — САЩ искат да воюват с Русия ползвайки европейците»,- пише журналистът

«САЩ от своя страна ще се заемат с истинския враг в лицето на КНР, продължава Марко Майер, отбелязвайки, че ситуацията в тази област се увеличава по-силно, отколкото с Русия.
Обобщавайки, той отбеляза, че светът някак ще бъде привлечен в нова студена война, само че Русия вече няма да се нарича «основна заплаха на американската империя», а Китай.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;