3 април 2019-Нюз Фронт.

Помощник министъра на отбраната на Украйна и съветникът на Порошенко Юрий Бирюков, известен в социалните мрежи като „Крилата на Феникс”, обобщавайки първия тур на президентските избори, каза на петте милиона украинци, които гласуваха за Зеленски: » Ще ви покажем протест, няма да стане»
В светлината на неговото объркано послание, човек може недвусмислено да възприеме казаното като призив за силови методи, с цел узурпиране на властта от неговия „господар».

 

 

«Трябваше да починем денонощие, да гледаме, да слушаме Мнозина твърдят, че това е „протестиращ електорат“.
Нека да предположим, че е така. Има много неща, които са направени за пет години с грешки, има още много неща, които още не са направени. Съгласен съм.
Но позволете да попитам, а Зеленски обеща ли да промени нещо и да подобри нещо? Той някъде да разказа подробен работен план за следващите пет години? Той някъде да даде ясен план за развитие на армията? Ами май не …»

 

 

Така че това не е протест срещу бавни реформи или грешки. Това е протест срещу опитите ни да избягаме от упоритите лапи на империята, протест срещу призива за мислене, протест срещу нашите мечти. Дали сватовниците искат да пият кафе във Виена? Реторически въпрос …

И тогава започнах да чета личните си съобщения. И стотици съобщения от непознати с предложения за помощ. Ето как протестират! Те протестират срещу Русия и срещу съпротивата, те протестират срещу дъвченето по телевизията и срещу заблуждаването.
Фенове на Зеленски, вие ли сте протестиращ електорат? Няма да стане! Ще ви покажем какво значи протест, ”заплаши украинците.

Най-популярното обяснение на смисъла на посланието на Бирюков беше коментарът на Михаил Молчанов, адвокат на, който събра максимално количество одобрителни отговори:

 

„Аз съм адвокат с 30-годишен опит … Но за първи път публично призовавам за нарушаване на закона: ако е необходимо, използвайте всички методи, за да предотвратите влизането на Зебилите в правителство! Вие ще работите в бели ръкавици — Порошенко ще загуби. И с него — и Украйна !!! Е, не можете да играете нито една игра със Зебили ако сте донесли шах, а те са с боксови ръкавици! Тогава историята ще ни прости малките нарушения … Действайте по-радикално! «

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;