Телата на загиналите българи в самолетна катастрофа в Македония вече са намерени, съобщиха от Гражданската въздухоплавателна служба. Това съобщи Канал 3.

Загиналите са бизнесменът Георги Бошнаков, съпругата му Калина Цонева и двете им дъщери на 19 г. и 14 г.  – информация, която обаче още не е официално потвърдена от Министерството на външните работи.

Машината изчезнала от радарите в 17:15 ч. българско време — малко повече от час след  началото на полета си от Охрид за София вчера. Преди това пилотът е съобщил, че има силни турболенции. Той първо поискал да кацне в Скопие, но малко по-късно съобщил, че продължава към София.

Издирвателната операция е приключила. Днес предстои да бъде достигнато до мястото на инцидента, като най-вероятно ще бъде използван и хеликоптер, тъй като става въпрос за труднодостъпна местност. Предстои да започне и разследване на случая, в което трябва да се включи и български екип от Министерството на транспорта.

«Малкият самолет беше загубен от радарната система следобед край Солунска глава. Останките от самолета са локализирани, както и телата на четиримата пътници», обявиха от македонската Агенция за гражданско въздухоплаване, като уточняват, че за локализирането са използвани хеликоптери на местното МВР.

Междувременно от МВнР съобщиха, че «за инцидента е информиран министър-председателят на Бойко Борисов. Той е издал съответните разпоредби на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, който от своя страна е в контакт с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония».

Тагове: ; ; ; ;